Διατήρησε το αήττητο ο Ολυμπιακός, 77-76 τη Βαλένθια

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Euroleague, όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν τελικά να διατηρήσουν το απόλυτο των νικών στη φετινή διοργάνωση, με το αγχωτικό 77-76.

Αν και οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι και έκαναν ένα καλό πρώτο ημίχρονο, στην τρίτη περίοδο οι Ισπανοί πήραν προβάδισμα που έφτασε και τους 9 πόντους, με τους Πειραιώτες να μειώνουν στο τέλος. 33 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, ο Σπανούλης με τρίποντο έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό, ενώ στην επόμενη φάση ο Ρίμπας με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 76-76. 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Σπανούλης με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 77-76 που ήταν και το τελικό σκορ.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σπανούλης με 15 πόντους, ενώ ακόμα 14 πρόσθεσε ο Ντάνστον και 11 ο Ντάρντεν. Για τη Βαλένθια, εντυπωσιακός ήταν ο Ντούμπλιεβιτς με 18 πόντους, ενώ ο Λούτσιτς και ο Ρίμπας τελείωσαν το παιχνίδι με 16 πόντους.

Έτσι, ο Ολυμπιακός πέτυχε την έκτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στην Ευρωλίγκα, ενώ αντίθετα η Βαλένθια υπέστη την πέμπτη ήττα της και πλέον μόνο με... θαύμα θα καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση.