Στην παράταση κράτησε το απόλυτο ο Ολυμπιακός, 85-81 τη Νεπτούνας

Δια πυρός και σιδήρου ήρθε η τρίτη νίκη του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς η “πρωτάρα” στη διοργάνωση Νεπτούνας Κλαϊπέντα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι στην έδρα της, με τους “ερυθρόλευκους” να παίρνουν τελικά τη νίκη στην παράταση με 85-81 (76-76 κανονική διάρκεια).

Αν και οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και έδειχναν στο πρώτο ημίχρονο ότι μπορούσαν να “καθαρίσουν” το παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο οι Λιθουανοί πέρασαν μπροστά στο σκορ, κερδίζοντας τη μάχη των ριμπάουντ και παίζοντας καλή άμυνα. Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ, με τους Πειραιώτες να μην καταφέρνουν στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας να πάρουν τη νίκη, με το άστοχο σουτ τριών πόντων του Ντάνστον.

Ωστόσο, στην παράταση ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος και πήρε τελικά τη νίκη, με τους Λιθουανούς να κάνουν λανθασμένες επιθετικές επιλογές στο τέλος.

Σπανούλης και Σλούκας ήταν οι καλύτεροι για τον Ολυμπιακό, με τον ηγέτη των “ερυθρόλευκων” να παίρνει πάνω του τις δύσκολες φάσεις και να τελειώνει το ματς με 34 πόντους (6/11 τρίποντα) και 7 ασίστ, ενώ τον Σλούκα να προσθέτει ακόμα 13 πόντους. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν ο Γκαΐλιους με 16 πόντους και ο Γκαλντίκας με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Ολυμπιακού σε ισάριθμα ματς στην Ευρωλίγκα, ενώ η Νεπτούνας υπέστη τη δεύτερη ήττα της.