Ολυμπιακός: Για το 3 στα 3 στη Euroleague κόντρα στη Νεπτούνας

Ο Ολυμπιακός πήρε νωρίς το πρωί το δρόμο για την Κλαϊπέντα της Λιθουανίας, όπου την Παρασκευή (20:00) θα επιδιώξει το 3/3 στον τέταρτο όμιλο της Euroleague απέναντι στην πρωτάρα Νεπτούνας.

Τα προβλήματα δεν λείπουν και πάλι, αφού πέραν της δεδομένης απουσίας των Πρίντεζη και Παπαπέτρου, οι ερυθρόλευκοι έχουν λαβωμένο τον Πέτγουεϊ και ανέτοιμο τον Ντάρντεν. Όπως δήλωσε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής ο Μίλαν Τόμιτς, ο μεν πρώτος αναμένεται να παίξει, αφού ο σπασμός στη μέση του δεν δείχνει κάτι σοβαρό, ο δε δεύτερος ακολούθησε την αποστολή περισσότερο για να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας. 

"Ο Ντάρντεν θα είναι μαζί μας, αλλά δεν θα τον χρησιμοποιήσουμε στο παιχνίδι, απλώς είναι καλό να είναι με την ομάδα από τη στιγμή που έχει κάνει δυο προπονήσεις μαζί μας. Ο Μπρεντ είχε έναν σπασμό στη μέση χθες στην προπόνηση και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Νομίζω θα παίξει", δήλωσε ο προπονητής των Πειραιωτών. 

Όσο για το προσεχές ματς, είπε: "Η Νεπτούνας είναι μια ομάδα που παίζει με αρκετή ενέργεια, ιδιαίτερα στο γήπεδο της. Τους αρέσει να τρέχουν στον αιφνιδιασμό και να σουτάρουν πολλά τρίποντα, είτε στο σετ παιχνίδι είτε σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Παίζουν δυνατά, σουτάρουν αρκετά και είμαστε νομίζω προετοιμασμένοι καλά γι’ αυτό το ματς. Θέλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, να κόψουμε τα τρίποντα τους είτε στον γρήγορο ρυθμό, είτε στο σετ παιχνίδι και θεωρώ πως θα πάμε καλά". 

Όσο για το αν υπάρχουν ομοιότητες στο παιχνίδι των δύο ομάδων, είπε: "Δεν θα το έλεγα αυτό. Κάποιοι έλεγαν πως ο Ολυμπιακός κακώς σούταρε 34 τρίποντα με τον Κολοσσό Ρόδου. Από τη στιγμή που σε αφήνουν, πρέπει να σουτάρεις κατά τη γνώμη μου. Δηλαδή όταν σου αφήνουν το τρίποντο, τι να κάνουμε, να μπούμε μέσα;". 

Από τη μεριά του ο σέντερ των «ερυθρόλευκων», Μπράιαντ Ντάνστον, τόνισε: "Η Νεπτούνας είναι μια κλασική λιθουανική ομάδα. Παίζουν γρήγορα, σουτάρουν πολλά τρίποντα και σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να ανοίξουν τον ρυθμό. Εμείς, όμως, θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Όταν παίζεις εκτός έδρας και ειδικότερα απέναντι σε ομάδα που παίζουν με αυτό τον τρόπο, θα πρέπει να είσαι 110% συγκεντρωμένος. Εμείς θέλουμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και μέσω της άμυνας μας να καταφέρουμε να φτάσουμε στον στόχο μας που είναι η νίκη". 

Πηγή: sport-fm.gr