Παίρνει Καρλ Ίνγκλις η ΑΕΚ!

Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν για να ολοκληρώσει μια πολύ δυνατή μεταγραφή η ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Καρλ Ίνγκλις, που έχει συμφωνήσει σε όλα και αναμένεται είτε στο τέλος αυτής της εβδομάδας είτε στις αρχές της επόμενης για να υπογράψει. 

Ο 33χρονος Καναδός σούτινγκ γκαρντ (1,96μ.), που είναι εξαιρετικός σκόρερ και προορίζεται να πάρει τη θέση του Γκάρετ Ουίλιαμσον, αγωνιζόταν από το 2007 μέχρι το 2014 στην Ισπανία και έχει περάσει από Γκραν Κανάρια, Κάχα Λαμποράλ, Μπανταλόνα, Καχασόλ, Εστουντιάντες και Τενερίφη, ενώ υπήρξε και διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του. Έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Κροατίας με τη Ζαντάρ κι ένα πρωτάθλημα με τη Λαμποράλ.

Σε 192 εμφανίσεις στην ACB έχει 12,7 πόντους (με 79% στις βολές, 44% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Την περασμένη περίοδο σε δέκα ματς με την Τενερίφη είχε 9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά αγώνα. 

Στο μεταξύ, η ΑΕΚ για την αντικατάσταση του Βέρνον Γκούντριτζ στρέφεται στον Ιβάν Ραντένοβιτς μετά τη λήξη της διορίας που είχε δοθεί στον Ντέρικ Κάρακτερ για να απαντήσει. Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ (2,08μ.), που τη σεζόν 2008/09 πέρασε από τον Πανελλήνιο, έμεινε ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ έχει αγωνιστεί σε Παρτιζάν, Τζιρόνα, ΤΣΣΚΑ, Σεβίλλη, Μενόρκα και Ντόνετσκ. Την περασμένη σεζόν είχε 8,2 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ κατά μέσο όρο στη Euroleague και εν συνεχεία στο Eurocup 6,8 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ ανά αγώνα. 

Πηγή: sport-fm.gr