Ήττα-έκπληξη για τον Ολυμπιακό στην Κηφισιά!

Δεν μπορεί στα βόρεια προάστια! Στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός πήρε το «διπλό» κόντρα στη Βαλένθια, αλλά στη Νέα Κηφισιά δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την ήττα στο «Ζηρίνειο» με 68-67! Κορυφαίοι οι Μαυροειδής, Τσαλδάρης και Κακιούζης για τους γηπεδούχους, με τον Σπανούλη να τελειώνει το ματς με 13. 

Με το μυαλό και το… σώμα –λόγω κούρασης- στη Βαλένθια, μπήκε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Νέα Κηφισιά. Το αξιόμαχο σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου, όχι μόνο συντηρούνταν μπροστά, αλλά κατάφερε να πάει στο +6 (13-7) στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Οι επιθετικές λύσεις δεν έρχονταν από τους «ερυθρόλευκους», με τους γηπεδούχους να τον εκμεταλλεύονται αυτό και να κάνουν το 18-11. Όμως, στα τελευταία δύο λεπτά, οι παίκτες Μίλαν Τόμιτς «έσφιξαν» την άμυνά τους και με τους Σπανούλη και Ντάνστον διαμόρφωσαν το 18-14. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος επιθετικά, όχι όμως αμυντικά, με τη Νέα Κηφισιά να έχει την «απάντηση» σε κάθε καλάθι και το σκορ να είναι στην ισοπαλία (28-28). Περίπου τρία λεπτά πριν τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα (32-33), ενώ ο Σπανούλης τους έδωσε προβάδισμα τριών πόντων (32-35). Ωστόσο, η τελευταία… λέξη της ομάδας των βορείων προαστίων ήρθε με τον Ρεμεκούν, ο οποίος έκανε το 34-35 στο τέλος. 

Το ντέρμπι καλά κρατούσε και στην τρίτη περίοδο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν σε θέση να πάρει σαφές προβάδισμα, με το σκορ να είναι στην ισοπαλία στο μεγαλύτερο μέρος (46-46). Όμως και πάλι, η Νέα Κηφισιά ήταν αυτή που «μίλησε» τελευταία, καθώς ο Τσαλδάρης με τρίποντο έκανε το 49-46. Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, η ομάδα των βορείων προαστίων έφτασε στο +5 (51-46), όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση, κάνοντας το 53-53, ενώ στη συνέχεια έκαναν και το 56-59. Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν, καθώς βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν την απαραίτητη συγκέντρωση, έφτασαν στο +4 (65-61), ένα λεπτό πριν τη λήξη. Δευτερόλεπτα πριν το τέλος, το σκορ ήταν στο 68-64, με τον Λαφαγέτ να μειώνει, ευστοχώντας έξω από τα 6,75μ., με το 68-67 να είναι και το τελικό σκορ! 

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 34-35, 49-46, 68-67.

Πηγή: sport-fm.gr