Δείτε live τον τελικό του Μουντομπάσκετ 2014: ΗΠΑ-Σερβία

 

Τελευταία ενημέρωση 15/9 - 00:10: Μουντομπάσκετ 2014: Θρίαμβος των ΗΠΑ, με 129-92 επί της Σερβίας

Ο μαγικός και πολλά υποσχόμενος τελικός του Μουντομπάσκετ του 2014 στην Ισπανία ξεκινά στις 22:00 της Κυριακής στο Παλάθιο Ντε Λος Ντεπόρτες της Μαδρίτης.

Στον αγώνα που κλείνει την αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, αναμετρώνται Σερβία και Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή δύο παραδοσιακές σχολές του αθλήματος.

Οι πλάβι είναι οι μόνοι που έχουν κερδίσει τον τίτλο back-to-back, δηλαδή δύο συνεχόμενες φορές, το 1998 και το 2002, στην πρώτη μεγάλη ήττα της Dream Team.

Οι Αμερικανοί δεν το έχουν καταφέρει αυτό και αυτό είναι το μεγάλο κίνητρο της παρέας του Μάικ Σιζέφσκι, του Ντέρικ Ρόουζ, του Γκάρι Ίρβινγκ και του Κλιντ Τόμσον στην Ισπανία, καθώς είναι οι εν ενεργεία Παγκόσμιοι Πρωταθλητές από το 2010 στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον αγώνα λεπτό προς λεπτό από ΕΔΩ, μεταξύ δύο από τις νεανικότερες ομάδες του τουρνουά, πριν δούμε ποια θα στεφθεί η τελική νικήτρια.

Αν η Σερβία κερδίσει, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της διοργάνωσης που θα έχει κερδίσει τον τίτλο και ως παίκτης (1998) και ως προπονητής.

Η Ελλάδα θα έχει, πάντως, να λέει, χωρίς όμως να αποτελεί δικαιολογία ότι ηττήθηκε από μια ομάδα, που έφτασε τουλάχιστον μέχρι τον τελικό.

Το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας κλείνει μια περίοδο εσωστρέφειας στην παγκόσμια καλαθοσφαίριση, καθώς το επόμενο, με πρώτο φαβορί και μόνη μέχρι στιγμής επίσημη υποψηφιότητά διοργάνωσής του εκείνη των Φιλιππινών, θα διεξαχθεί σε πέντε και όχι σε τέσσερα χρόνια, ώστε να πάψει να συμπίπτει με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και να διεξάγεται νωρίτερα, μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα, στη διοργάνωση του 2019, θα συμμετέχουν 32 ομάδες, αντί 24 έως σήμερα (12 από την Ευρώπη, 7 από Κεντρική, Βόρεια και Νότια Αμερική, 7 από Ασία και Ωκεανία και 5 από την Αφρική), ενώ θα καταργηθεί και ο θεσμός των wild καρτών!