Εθνική Εφήβων: Κυνηγώντας το όνειρο ενός μεταλλίου

Ότι είναι ομάδα με παίκτες που έχουν πολύ μέλλον, είναι αδιαπραγμάτευτο. Όμως παράλληλα η Εθνική Εφήβων, που απόψε αντιμετωπίζει στις 18:30 τη Σερβία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ικονίου, έχει οδηγό της και το παρελθόν. 

Κι αυτό γιατί η Ελλάδα διεκδικεί για έβδομη φορά στην ιστορία της σε επίπεδο Εφήβων θέση στο βάθρο τέτοιας διοργάνωσης. Είχαν προηγηθεί τρία χάλκινα, το 1998, το 2000 και το 2002, δύο ασημένια το 1970 και το 2007, αλλά κι ένα χρυσό μετάλλιο το 2008 στην Αμαλιάδα. Με νίκη στον σημερινό αγώνα το μετάλλιο θα είναι στο… τσεπάκι και την Κυριακή στόχος θα είναι η κορυφή απέναντι σε Κροατία ή Τουρκία που μονομαχούν στον άλλο ημιτελικό (20:45). 

Φυσικά το έργο των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν είναι εύκολο. Απέναντί τους έχουν μια ομάδα που τους νίκησε μόλις προ πέντε ημερών (29/7) με 74-69 και έχει υποστεί όλη κι όλη μία ήττα στο τουρνουά, με 78-73 από το Μαυροβούνιο στην πρώτη φάση. Παράλληλα έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και πέμπτη καλύτερη άμυνα (τέταρτη κι έκτη αντίστοιχα η Ελλάδα). 

Πάντως επειδή το ταλέντο στην ελληνική ομάδα περισσεύει, υπάρχει η πίστη για ρεβάνς και πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε live streaming από την ιστοσελίδα της FIBA Europe για τη διοργάνωση. 

πηγή: sport-fm.gr