“Κεραυνοί” Μπουρούση: Το έχουμε κάνει… σκορποχώρι στην Εθνική

Ευθύνες στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για το γεγονός ότι δεν τηρεί σκληρή στάση απέναντι στους διεθνείς μπασκετμπολίστες που αρνούνται τη συμμετοχή τους στην Εθνική επιρρίπτει ο Γιάννης Μπουρούσης, σχολιάζοντας μάλιστα ότι η εθνική μας ομάδα μπάσκετ έχει γίνει... σκορποχώρι.

“Μιλάμε για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έτσι δεν είναι; Κανονικά έπρεπε να παρακαλάνε όλοι να παίξουν σε μια τέτοια διοργάνωση, όχι να τους παρακαλάνε. Το έχουμε κάνει σκορποχώρι!”, δηλώνει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, και συνεχίζει: “Ο Χάκετ στην Ιταλία έφαγε έξι μήνες στο κεφάλι επειδή δεν πήγε στην εθνική. Η ΕΟΚ έχει τιμωρήσει ποτέ κανέναν; Όχι. Είναι λάθος της. Αν υπήρχε τιμωρία από την πρώτη στιγμή -οποιαδήποτε τιμωρία, για παραδειγματισμό, όπως συνέβη με τον Χάκετ στην Ιταλία- δεν θα φτάναμε ως εδώ. Δεν θα είχαμε αυτά τα φαινόμενα”.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του Κώστα Κουφού ότι “το κορμί μου είναι η περιουσία μου και πρέπει να την προσέξω”, σχολιάζει: “Δεν θα ασχοληθώ με το τι λέει ο Κουφός και ο κάθε Κουφός. Εγώ ξέρω ότι φέτος πήρα μόνο 18 μέρες άδεια. Και μετά ήρθα κατευθείαν εδώ. Και ήρθα γιατί το θέλω πολύ, το γουστάρω. Η εθνική ομάδα μού έχει προσφέρει πάρα πολλά από τότε που ήμουν 18 χρόνων μέχρι σήμερα κι εγώ αυτά δεν τα ξεχνάω. Γι' αυτό έρχομαι κι ας είχα μόνο 18 μέρες για να ξεκουραστώ κι ας άφησα τη γυναίκα και το παιδί μου πάλι πίσω”.

Όσο για το τι πηγαίνει να πετύχει στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας η εθνική μας ομάδα, απαντά: “Να έχουμε την υγεία μας, να τελειώσουμε το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας, να βγει κι η κούραση έπειτα από αυτό και βλέπουμε. Τώρα βάζουμε τις βάσεις, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μπροστά μας. Και δεν είναι καλό να μιλάμε πολύ. Γιατί και πέρυσι μιλούσαμε πολύ και είδες πώς τα κάναμε στο Ευρωμπάσκετ. Το ζήτημα είναι να κάνουμε καλή δουλειά τώρα και ό,τι είναι να έρθει, ας έρθει μετά”.