Εθνική μπάσκετ: Αναχώρηση για Καρπενήσι με… καρφιά Ζήση

To πρωί της Τρίτης 22 Ιουλίου έγινε η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο ΟΑΚΑ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Λίγο μετά τις 10:00, η αποστολή αναχώρησε για το Καρπενήσι όπου θα γίνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Το κλίμα ήταν ευχάριστο, με την αισιοδοξία να επικρατεί στις τάξεις των παικτών και του ομοσπονδιακού μας προπονητή.

ίμαστε έτοιμοι για την έναρξη της προετοιμασίας, που θα είναι το πρώτο βήμα για να γνωρίσουμε την ομάδα και να μας γνωρίσει. Θα βάλουμε τις βάσεις. Δεν έχουμε μια πολύ καινούρια φιλοσοφία. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Να απολαύσουμε τη δουλειά που θα κάνουμε εκεί για να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα και θέλουμε να είμαστε υγιείς", είπε ο Φώτης Κατσικάρης.

"Yπήρχαν αρκετά προβλήματα κι αρκετές υποθέσεις ήταν ανοικτές, αλλά θα μπούμε στο πούλμαν αυτοί που πρέπει να μπούμε. Πρέπει παρά τα προβλήματα να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή κι οτιδήποτε παρουσιαστεί να έχεις λύσεις", συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Ζήσης πήρε την... ασίστ και πρόσθεσε με νόημα και... αιχμές: "Τα χρόνια περνάνε, αλλά το λέω κάθε χρόνο πως αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να έρχομαι στην Εθνική. Φέτος ειδικά που είμαι αρχηγός είναι ακόμη μεγαλύτερη η τιμή και η ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικό οι δώδεκα παίκτες που θα είναι στην ομάδα να γουστάρουν που θα παίζουν σε αυτή, είτε λίγο είτε πολύ. Έχουμε τις δυνατότητες, υπάρχουν νέα παιδιά και παρά τις μεγάλες απουσίες που έχουμε μπορούμε με χαμηλούς τόνους-όχι όπως πέρσι που μιλούσαμε για μετάλλιο-και πολλή δουλειά να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία".