Euroleague: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διεκδικούν την ισοφάριση

Με όπλο την έδρα τους θα προσπαθήσουν να ισοφαρισουν τις σειρές των πλέι-οφ των προημιτελικών της Euroleague, που οδηγούν στο Final 4 του Μιλάνου, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Θα χρειαστεί, βέβαια, να περιμένουν πολύ και να στηριχθούν και στη δύναμη του κόσμου τους για να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Παναθηναϊκός - στις 19:30 (Δημόσια Τηλεόραση) - και της Ρεάλ Μαδρίτης ο Ολυμπιακός, στις 21:45 (Nova).

Σημειώνεται ότι Ρώσοι και Ισπανοί προηγούνται στις σειρές με 2-1.

Αν κρίνουμε από τα τρίτα ματς της σειράς, τα οποία είχαν παρεμφερή εξέλιξη, οι ελληνικές ομάδες ισορρόπησαν, αλλά είχαν μπόλικο άγχος και γενικότερα, λιγότερες λύσεις.

Παρότι τα παιχνίδια του Ολυμπιακού πηγαίνουν σε υψηλά σκορ και εκείνα του Παναθηναϊκού σε χαμηλό, οι ελληνικές ομάδες δυσκολεύονται να κρατήσουν ρυθμό και σταθερή διαφορά, όταν προηγούνται.

Οι πράσινοι ποντάρουν πολλά στη "χαλαρή" άμυνα της ΤΣΣΚΑ, ιδίως όταν αγωνίζεται δίχως Ρώσο στην πεντάδα της.

Από την άλλη, ο Μπαρτζώκας ζητά πάντα περισσότερες λύσεις στην επίθεση, αλλά - για να συμβεί αυτό - θα πρέπει να είναι το ίδιο αποτελεσματικός και στην επίθεση ο Ντάνστον, όσο επιτυχημένα μαρκάρει τον Ρέγιες.

Ο Ολυμπιακός δε σκοράρει εύκολα από τη ρακέτα, οπότε χρειάζεται πολυφωνία στην περιφέρεια. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, επιδιώκει να μένουν όσο το δυνατόν λιγότερες επιθέσεις στα χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο έχει σοφά ζητήσει ο Ετόρε Μεσίνα να ντουμπλάρεται από δύο παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ θα δώσουν και άλλη μια... μάχη, αυτή των λιγότερων χαμένων βολών, που... παραδοσιακά πια, κρίνουν τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.