Euroleague: Στη Μαδρίτη για το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θα έχει ως οδηγό του στον πρώτο προημιτελικό αγώνα της φετινής Euroleague, την περσινή εμφάνιση του στον τελικό της Euroleague, όταν είχε συντρίψει τη Ρεάλ Μαδρίτης (Μεγάλη Τρίτη, 22:00). Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να "σπάσουν" της έδρα των Μαδριλένων και να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για τη συμμετοχή στο Final 4 του Μιλάνου. Άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ότι το έργο τους δε θα είναι εύκολο, κόντρα στους Ισπανούς, όμως εμφανίζονται αισιόδοξοι, πως θα τα καταφέρουν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει αήττητη εντός έδρας για 25 ματς, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να καλούνται να γίνουν η πρώτη ομάδα, που θα σπάσει αυτό το εντυπωσιακό σερί. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο Στράτος Περπέρογλου.

Από την άλλη πλευρά, ο Πάμπλο Λάσο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους για το πρώτο ματς των δυο ομάδων. Ο Ολυμπιακός έχει μικρό προβάδισμα στην προϊστορία των αναμετρήσεών του με τους μερένχες.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 27 αγώνων, οι ερυθρόλευκοι έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης 14 φορές. Επί ισπανού εδάφους, ο Ολυμπιακός έχει φύγει από τη Μαδρίτη, τρεις φορές σε σύνολο 13 αγώνων με το ροζ φύλλο αγώνα. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Πηγή: novasports.gr