Πασκουάλ: Ο ΠΑΟ έχει την κορυφαία άμυνα στην Ευρώπη

Το αήττητο της Μπαρτσελόνα στο Top 16 δοκιμάζεται την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Τσάβι Πασκουάλ περιμένει δύσκολο έργο για την ομάδα του απέναντι στη σκληροτράχηλη άμυνα του "τριφυλλιού".

"Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει βελτιωθεί σημαντικά από την αρχή της σεζόν. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή παίζει την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα. Είναι ένα πολύ αθλητικό σύνολο και είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις στο ένας εναντίον ενός", ανέφερε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Όσο για τη μεγαλύτερη απειλή για την ομάδα του; "Είναι ο Διαμαντίδης. Από αυτόν και τις πάσες του περνά όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Αυτή την περίοδο παίζει σε υψηλό επίπεδο και πάντα σε αυτό το σημείο της σεζόν δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Είναι ένας παίκτης-κλειδί, πολύ δύσκολος να αντιμετωπιστεί από τις άμυνες. Μπορεί να είναι ο καλύτερος της ομάδας του ακόμη και χωρίς να σκοράρει".

Η Μπαρτσελόνα φτάνει στο ματς αυτό σε καλή φόρμα, αλλά ο Τσάβι Πασκουάλ δεν επαναπαύεται. "Το 4-0 μάς δίνει ηρεμία, αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως οι αντίπαλοί μας είναι δεύτεροι στον όμιλο με μόλις μία ήττα. Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση, αλλά η συγκεκριμένη φάση έχει ακόμη δέκα ματς και τίποτα δεν έχει εξασφαλιστεί. Αν κερδίσουμε θα έχουμε μεγαλύτερο προβάδισμα", ανέφερε.

Ο αναπληρωματικός γκαρντ της ομάδας, Τζέικομπ Πούλεν, είπε από τη δική του πλευρά: "Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, γιατί αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με καλή άμυνα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι σημαντικές για μας, γιατί πέρα από το Top 16 έχουμε και το Final 8 του Κυπέλλου, το οποίο θέλουμε να κατακτήσουμε".

Πηγή: sportfm