Ντέρμπι αιωνίων με Σπανούλη και στόχο το σερί

Ο νικητής θα αγκαλιάσει-έστω κι αν είναι ακόμη πρόωρο-την πρόκριση στα play offs

Δεν κρίνει τίτλο, δεν είναι ματς play offs, δεν κρίνει πλεονέκτημα έδρας… Όμως το αποψινό (21:00, ΕΡΤ1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Γιατί ο νικητής θα αγκαλιάσει-έστω κι αν είναι ακόμη πρόωρο-την πρόκριση στα play offs και θα βρεθεί πιο κοντά σε μια θέση στην πρώτη τετράδα. Γιατί θα πιστοποιήσει τη δυναμική του και θα πάρει ώθηση όχι μόνο για την Ευρωλίγκα, αλλά και τα άλλα ντέρμπι «αιωνίων» που έρχονται, σε Κύπελλο (16/1) και πρωτάθλημα (30/1). Και γιατί, ακόμη κι αν δεν ίσχυε τίποτα από τα παραπάνω, ένα ματς ανάμεσα σε αυτούς τους δύο έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον. 

Με Σπανούλη για το… σερί 

Ο Βασίλης Σπανούλης αψήφησε τη λογική και θα είναι παρών στο ντέρμπι. Η εκτίμηση για δεκαήμερη απουσία δεν έδινε περιθώριο αισιοδοξίας, αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού αφήνει πίσω του τη θλάση στον προσαγωγό και σφίγγοντας τα δόντια θα παίξει. Ομοίως και ο Γιώργος Πρίντεζης, που επανέρχεται μετά από τρεις εβδομάδες ξεπερνώντας το πρόβλημα στο γόνατο, όπως και ο Δημήτρης Αγραβάνης που είχε ενοχλήσεις στον ώμο. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει, τουλάχιστον στη δωδεκάδα, ο Ντόμινικ Γουότερς. 

Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη θα βρεθούν στο 11-5 και όλο πιο κοντά σε μια θέση στο Top 4. Αν τα καταφέρουν, δε, θα μετρήσουν πλέον έξι σερί νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό, κάτι που θα καταρρίψει το ρεκόρ της πρώτης χρονιάς του Σφαιρόπουλου (5-0), ο οποίος έχει το εντυπωσιακό 11-3 απέναντι στους «πράσινους». Ο ίδιος περιμένει από τους παίκτες του την ίδια πιεστική άμυνα που έκανε τη διαφορά απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, αλλά και να βγουν μπροστά και πάλι παίκτες της δεύτερης γραμμής για να καλύψουν Σπανούλη και Πρίντεζη εφόσον δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά τους τραυματισμούς τους. 

Το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο για δεύτερο σερί ευρωπαϊκό ματς, αφού το sold out έγινε μέσα σε λίγα λεπτά το πρωί της Δευτέρας. 

Έτοιμος για αντεπίθεση, με Τζεντίλε 

Ο Παναθηναϊκός Superfoods γνωρίζει καλά τη σημασία του αποψινού αγώνα. Νίκη θα ρεφάρει όχι μόνο για την ήττα στο ΟΑΚΑ, αλλά και για εκείνη στο Καζάν που τον «πλήγωσε» στο φινάλε του 2016. Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι βέβαιος πως η ομάδα του είναι πολύ καλύτερη από τα δύο προηγούμενα φετινά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ειδικά, δε, σε σχέση με τη συντριβή με 88-63 στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα στις 17 Οκτωβρίου, οι «πράσινοι» δεν θα έχουν μεν τον τραυματία Γκιστ, αλλά θα είναι ενισχυμένοι με Τζέιμς, Τζεντίλε, Γκέιμπριελ (που κάνουν ντεμπούτο σε ντέρμπι «αιωνίων» και Νίκολς. Ο Ιταλός μάλιστα θα κάνει την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό, στη δεύτερη φετινή του επίσκεψη στο ΣΕΦ καθώς στην ήττα της Αρμάνι με 91-81 στις 25 Οκτωβρίου είχε 12 πόντους και 4 ασίστ. 

Ο Καταλανός τεχνικός περιμένει από τους παίκτες του διάρκεια στην απόδοση κι όχι σκαμπανεβάσματα, αλλά και να μην επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα. Ο περιορισμός του Σπανούλη αποτελεί ασφαλώς σημείο-κλειδί, αλλά έχει επισημανθεί πως δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία). 

πηγή: sport-fm.gr