Καλάθης: Είμαι έτοιμος για επιστροφή στην κορυφή

Στον Νικ Καλάθη αρέσουν τα δύσκολα και αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους λόγους που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. 

Ο διεθνής γκαρντ τόνισε στο sport-fm.gr πως είναι έτοιμος να αναλάβει το… βάρος ώστε οι «πράσινοι» να επανέλθουν στην κορυφή, ενώ αναφέρθηκε στον Δημήτρη Διαμαντίδη και στο σημάδι που έχει αφήσει όχι μόνο στο «τριφύλλι» αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. 

 

Συνέντευξη στον Βάιο Τσούτσικα: 

- Νικ παρατηρήσαμε στα φιλικά στην Κίνα και στη Μόσχα ότι η μπάλα στην επίθεση κυκλοφορεί με μεγάλη ευκολία. Και είναι ακόμα περίοδος προετοιμασίας. 

«Αυτό που θέλουμε σαν ομάδα και αυτό που μας ζητεί ο προπονητής είναι να παίζουν όλοι ενεργό ρόλο σε κάθε επίθεση. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μας προσόν. Ότι δηλαδή είμαστε μια ομάδα που θέλει να παίζει για το σύνολο και όχι για τον έναν. Ξέρουμε καλά πώς να το κάνουμε αυτό». 

- Το περιμένεις από τη φετινή χρονιά του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Μπορούμε να μιλάμε για Final 4 ή είναι ακόμα πολύ νωρίς. 

«Είναι ακόμα νωρίς. Βλέπετε έχουμε πολλούς νέους παίκτες και ακόμα δεν έχουμε βρεθεί στο γήπεδο αρκετά. Νομίζω ότι θα χρειαστούμε λίγο χρόνο αλλά έχουμε τους παίκτες για να κάνουμε κάτι εξαιρετικό φέτος. Μόλις “δέσουμε” σαν σύνολο νομίζω ότι θα είμαστε μια πολύ καλή ομάδα». 

- Πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα; 

«Θα είμαστε έτοιμοι την Πέμπτη. Αυτό είναι το μεγάλο ματς. Και γι’ αυτό οι επόμενες δύο προπονήσεις θα είναι πολύ σημαντικές». 

- Όταν έφυγες από τον Παναθηναϊκό η ομάδα ανήκε στο τοπ επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τώρα ο σύλλογος θέλει από εσένα – όχι μόνο από εσένα – αλλά κυρίως από εσένα να τον οδηγήσεις ξανά στην κορυφή. Νομίζεις πως αυτό είναι ένα βάρος με το οποίο μπορείς να ζήσεις; 

«Θα είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ. Αυτή είναι η δουλειά μου. Γι’ αυτό γύρισα πίσω. Φυσικά και δεν εξαρτάται μόνο από εμένα αλλά από την απόδοση της ομάδας. Και το ξαναλέω ότι έχουμε τους παίκτες να τα καταφέρουμε». 

- Νομίζεις πως θα αλλάξει άποψη ο Διαμαντίδης σχετικά με την απόφασή του να αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς; 

«Ελπίζω να αλλάξει άποψη αλλά και να μην αλλάξει τι να πεις; Όλα όσα έχει προσφέρει στον σύλλογο και στο μπάσκετ γενικότερα είναι σπουδαία. Πώς να το πω; Έχει αφήσει το σημάδι του για τα καλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχουν παίξει ποτέ στην Ευρώπη». 

- Τι συμβαίνει με το μακρινό σου σουτ. Είναι πολύ καλό… 

«Έχω πλέον πολλή αυτοπεποίθηση όταν σουτάρω, ο κόουτς με έχει βοηθήσει πολύ σε αυτόν τον τομέα, και είναι σίγουρο πως αν βρω χώρο θα σουτάρω»!