Ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Το 2-2 έκαναν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός στα σημερινά παιχνίδια για την προημιτελική φάση της Euroleague, κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, κι έτσι η πρόκριση και στις δύο σειρές θα κριθεί την Παρασκευή, με τις δύο ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται μακριά από την έδρα τους.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε την παράταση για να λυγίσει για δεύτερη φορά την ΤΣΣΚΑ, αλλά και μία άστοχη βολή του Γουιμς δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης, για να γλιτώσει τη δεύτερη παράταση.

Οι “πράσινοι” κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, παίρνοντας προβάδισμα ως και με 9 πόντους στην τέταρτη περίοδο, όμως οι Ρώσοι αντέδρασαν και κατάφεραν με ένα καλάθι του Φριτζόν στην εκπνοή έστειλαν το ματς στην παράταση, όπου ωστόσο δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα κόντρα στη Ρεάλ, και με τον Ντάνστον σε εξαιρετική μέρα και τους Σπανούλη και Λοτζέσκι να ευστοχούν σε κρίσιμα καλάθια στην τελευταία περίοδο, οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν τελικά στη νίκη με σκορ 71-62.