Εθνική Ελλάδος: Δύο νέα ονόματα για τον πάγκο της γαλανόλευκης

Η ανάθεση από πλευράς ΕΠΟ στον Γιώργο Καραγκούνη να βρει υποψήφιους για τον πάγκο της εθνικής Ελλάδος δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε τετ-α-τετ για ανάληψη καθηκόντων ομοσπονδιακού προπονητή της γαλανόλευκης από δύο... γνώριμους του "τυπάρα".

Μετά το ναυάγιο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, η ΕΠΟ, στο επόμενο στάδιο, φέρεται να περιμένει τις προτάσεις Καραγκούνη, ενώ την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από Έλληνα προπονητή δείχνει να απομακρύνεται.

Ακούστηκαν διάφορα ονόματα προπονητών (Τσιώλης, Αναστασιάδης, Δώνης, Λεμονής, Αναστόπουλος) και φαίνονται να απορρίπτονται για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο Γιώργος Καραγκούνης έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Μάρτιν Γιολ, ο οποίος είναι στην ουσία εκείνος που τον πήγε στη Φούλαμ και τον εμπιστευόταν όσο κανένας άλλος που κάθισε στον πάγκο της ομάδας του Λονδίνου, για όσο διάστημα ο Καραγκούνης αγωνιζόταν στο Κρέιβεν Κότατζ.

Άλλωστε, ο Γιολ είχε συνομιλήσει με την ελληνική Ομοσπονδία πριν ο Σαρρής καταλήξει στην επιλογή Ρανιέρι.

Για τον ίδιο λόγο, ο Φέλιξ Μάγκατ προκρίνεται ως μία ακόμη επιλογή. Γνωρίζονται με τον Καραγκούνη από τη Φούλαμ και άλλωστε, ο Μάγκατ έχει δουλέψει με αρκετούς Έλληνες παίκτες, από Χαριστέα, Γκέκα και Πλιάτσικα, μέχρι Καραγκούνη, Σταφυλίδη και Μήτρογλου.

Η λύση Μάγκατ φέρεται να προωθείται και από μάνατζερ που γνωρίζουν το δίαυλο που έχει ανοίξει -και αναπτύξει- ο Γερμανός προπονητής με την ελληνική ποδοσφαιρική αγορά.

Η τελευταία δουλειά και των δύο προπονητών ήταν στη Φούλαμ.