Εθνική Ελλάδος: Βάζουν τον Καραγκούνη να διαλέξει προπονητή!

Όχι μόνο παρέμεινε, όχι μόνο έχει αυξημένες αρμοδιότητες, αλλά ο Γιώργος Καραγκούνης επωμίζεται και μια πολύ σημαντική απόφαση στη δύσκολη επόμενη μέρα της Εθνικής, μετά το εφιαλτικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Euro 2016 και την απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι. 

Όπως έλεγαν από την ΕΠΟ την Τετάρτη, ο "τυπάρας" θα είναι αυτός που παίρνει στα χέρια του την «καυτή πατάτα» της επιλογής του νέου ομοσπονδιακού προπονητή. Πρόθεση της ομοσπονδίας είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, σαν τον "Κάρα", που γνωρίζει καλά τις ανάγκες της ομάδας στην παρούσα φάση, να επωμιστεί την ευθύνη μιας εκ των δυσκολότερων αποφάσεων στη σύγχρονη ιστορία της Εθνικής. 

Ο Καραγκούνης, λοιπόν, καλείται να καταρτίσει μια λίστα από προπονητές που κατά την άποψή του πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να οδηγήσουν την Εθνική στο μέλλον. Κατόπιν και σε συνεννόηση με τον Γιώργο Σαρρή θα γίνει η επιλογή του εκλεκτού, οι επαφές μαζί του για να υπάρξει συμφωνία και εφόσον όλα είναι έτοιμα, θα πρέπει το ΔΣ της ΕΠΟ να εγκρίνει την πρόσληψη. 

Η ομοσπονδία αυτή τη φορά δηλώνει αποφασισμένη να στηρίξει την επιλογή που θα γίνει από κάποιον άνθρωπο με ποδοσφαιρικές γνώσεις κι όχι όπως συνέβη με την περίπτωση του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος δεν ήταν στην αντίστοιχη λίστα που είχε καταρτίσει ο τότε αθλητικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας. 

Από πλευράς ΕΠΟ τονίζεται πως δεν θα γίνει βιαστική επιλογή, δεδομένου ότι η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής είναι ο "τελικός" με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη στις 29 Μαρτίου, για να εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες πρόκρισης.

Όμως από την άλλη δεν θέλουν να καθυστερήσουν πολύ τη διευθέτηση του συγκεκριμένου θέματος, αφού ο νέος προπονητής θα πρέπει να έχει το χρόνο για το σχεδιασμό του πλάνου του.

Πηγή: sport-fm.gr