Εθνική Ελλάδος: Οι κλήσεις του Ρανιέρι από το εγχώριο πρωτάθλημα

Δεκαέξι κλήσεις μοίρασε ο Κλαούντιο Ρανιέρι στην προεπιλογή των λεγεωνάριων, των Ελλήνων διεθνών δηλαδή που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού.

Αν υπολογίσουμε ότι ο Ιταλός προπονητής θα καλέσει και τον Γλύκο, συμπεραίνουμε ότι θα κάνει κλήση 23 παικτών από τους οποίους έχει ήδη καλέσει το 70%.

Μένουν άλλες έξι κλήσεις να γίνουν και σίγουροι θεωρούνται μόνο οι Καρέλης, Μανιάτης, Τζιόλης.

Ο Αθανασιάδης λογικά θα είναι και πάλι στις κλήσεις του Ρανιέρι, καθώς έχει κληθεί μόλις ένας επιθετικός. Οι φήμες περί κλήσης Αυλωνίτη δεν ευσταθούν καθώς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχουν κληθεί ήδη πολλοί αμυντικοί.

Ο Φορτούνης, με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Πανιώνιο στο Κύπελλο Ελλάδος, περιμένει κι αυτός να ξανακληθεί από τον Ιταλό, αλλά δεν έχει ανταγωνιστικά παιχνίδια στα πόδια του.

Η φημολογία περί μη κλήσης του Μήτρογλου είναι ένα στοίχημα που δεν μπορεί να πάρει τώρα ο Ιταλός, καθώς χρειάζεται επιθετικούς.

Πάντως, ο Γιώργος Καραγκούνης, που θα παρακολουθήσει από κοντά τη σαββατιάτικη αναμέτρηση μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακού, θα παρακολουθήσει τον "Μητρογκόλ", αλλά φέρεται να έχει τα μάτια του ανοικτά και για τον Γιαννιώτα.

Αυτός που πιθανότατα θα μείνει εκτός είναι ο Σκόνδρας, καθώς κλήθηκε ο Καράμπελας. Εκτός κι αν ο Ρανιέρι ενσωματώσει τον Σκόνδρα και τον βάλει να παίξει στα χαφ και μείνει εκτός ένα αμυντικό χαφ, για παράδειγμα, ο Τζιόλης, αν και είναι πολύ φορμαρισμένος.

Ελάχιστες πιθανότητες να κληθούν έχουν οι Μάνταλος και Γιαννούλης, ενώ ο Ντίνας έχασε τις ελπίδες του να είναι η έκπληξη, καθώς τραυματίστηκε και έχασε τις τελευταίες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού.