Εθνική Ελλάδος: Μέσα Κυριάκος, Γκέκας, εκτός Βύντρα, Σαμαράς!

Η προεπιλογή των λεγεωνάριων για τις δύο προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής Ελλάδος, για το επίσημο και θεωρητικά εύκολο, με αντίπαλο τα Νησιά Φερόε στο Γ. Καραϊσκάκης για τα προκριματικά του Euro 2016, αλλά και για το φιλικό στις 14 Νοεμβρίου με αντίπαλο τη Σερβία στα Χανιά τέσσερις μέρες μετά, είναι η πρώτη γεύση από τις αλλαγές που ετοιμάζει ο Κλαούντιο Ρανιέρι. 

Ο Ιταλός προπονητής ανακατεύει και πάλι την τράπουλα και κάνει διορθωτικές κινήσεις, με τις οποίες στοχεύει να οδηγήσει στην ανόρθωση της γαλανόλευκης και κυρίως, στη βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Μετά τον ντόρο που έγινε, λοιπόν, ο Ρανιέρι, που συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, συμπεριέλαβε στη λίστα ξανά τον Φάνη Γκέκα που είχε "κοπεί" στο τέλος πριν τα δύο ματς του Οκτωβρίου, παρότι ήταν στη διορθωτική προεπιλογή.

Ο Ιταλός αλενατόρε ποντάρει πολλά στον Κυριάκο Παπαδόπουλο που έχει πλέον καθιερωθεί σαν αμυντικό χαφ στη Λεβερκούζεν και εσχάτως σκοράρει με περισσή ευχέρεια.

Εκτός κλήσεων έμειναν ο Γιώργος Σαμαράς, η πιο τρανταχτή απουσία, αντικειμενικά, λόγω κυρίως του στάτους και της προσφοράς, όπως και της πορείας του παίκτη με το εθνόσημο στο στήθος.

Άλλωστε, αν το δει κανείς καθαρά αγωνιστικά, ο Γκέκας είναι πιθανότατα ο επιθετικός που θα πάρει στη θέση του.

Η μη κλήση Σαμαρά ενίσχυσε τα σενάρια περί δυσαρέσκειας του Ιταλού για την εικόνα του στα τελευταία ματς της ομάδας.

Εκτός των κλήσεων του Ρανιέρι, σε ό,τι αφορά τους λεγεωνάριους, έμειναν ο τραυματίας Γιάννης Φετφατζίδης, τον οποίο, πάντως, ο Ιταλός δείχνει ότι περιμένει και φαίνεται να στηρίζει επάνω του πολλά, όπως επίσης και ο Λουκάς Βύντρα που προέρχεται από τραυματισμό και πιθανότατα κρίθηκε ανέτοιμος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρανιέρι κάλεσε 16 παίκτες και αν δεν πραγματοποιήσει αλλαγές συγκριτικά με την προεπιλογή, όπως την αμέσως προηγούμενη φορά, έχει να καλέσει μόλις άλλους επτά από το εγχώριο πρωτάθλημα για να φτάσουν τους 23.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται κι εκεί εκπλήξεις, με ηχηρές απουσίες, όπως προέκυψε από τη συνάντηση Ρανιέρι-Σαρρή, όπου ο Ιταλός φαίνεται να πήρε τη συγκατάθεση "να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο". 

Οι κληθέντες διεθνείς ποδοσφαιριστές που παίζουν σε ομάδες του εξωτερικού είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες

Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε)

Στέφανος Καπίνο (Μάιντς)

Αμυντικοί

Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα)

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα)

Χοσέ Χολέμπας (Ρόμα)

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ)

Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα)

Αβραάμ Παπαδόπουλος (Τραμπζονσπόρ)

Κώστας Σταφυλίδης (Φούλαμ)

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Λεβερκούζεν)

Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε)

Μέσοι

Παναγιώτης Κονέ (Ουντινέζε)

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Βερόνα)

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα)

Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ)

Επιθετικοί

Φάνης Γκέκας (Ακισάρ Μπελεντίγιεσπορ)

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Βερόνα)

Μέσα στις τρεις επόμενες μέρες αναμένονται οι κλήσεις των παικτών που αγωνίζονται στην Ελλάδα.