Πρωταθλήτρια Ευρώπης πόλο η Εθνική Νέων Γυναικών

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Εθνική Νέων Γυναικών, που επικράτησε της οικοδέσποινας Ιταλίας με 7-6 στον μεγάλο τελικό που έγινε στην Όστια της Ρώμης. 

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση έδειξε το "σκληρό" της πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, φτάνοντας με… περίπατο στον τελικό. 

Εκεί συνάντησε την οικοδέσποινα, όμως η έδρα δεν… μέτρησε.

Σε ένα ματς με πολύ δυνατές άμυνες -και τις γκολκίπερ να βρίσκονται σε πολύ καλή μέρα- η ελληνική ομάδα πήρε προβάδισμα απ’ τις αρχές του δευτέρου οκταλέπτου, ενώ ένα λεπτό πριν το ημίχρονο έφτασε στο +2. 

Οι επεμβάσεις της Διαμαντοπούλου σε κρίσιμα σημεία, σε συνδυασμό με την καλή αμυντική λειτουργία, αλλά και τα… δοκάρια -αφού οι Ιταλίδες έστειλαν δύο φορές την μπάλα σ’ αυτά- κράτησαν το προβάδισμα σε ελληνικά χέρια μέχρι τέλους. 

Χαραλαμπίδη και Χυδηριώτη ήταν αυτές που ξεχώρισαν επιθετικά για την Ελλάδα, με 3 και 2 γκολ αντίστοιχα. 

Tα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 1-1, 2-1 

Ιταλία (Π.Ζίτσα): Σπαράνο, Τσίτινο, Πικότσι, Αβέγκνο, Μορβίλιο, Φίσκο, Γκαλάρντι 2, Καρέγκα 2, Γκρανιολάτι 1, Μαρλέτα, Σεντανίνι, Ιωάννου 1, Ρίσο. 

Ελλάδα (Γ.Μορφέσης): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Ι.Χαραλαμπίδη 3, Χυδηριώτη 2, Β.Πλευρίτου, Ξενάκη, Καλογεράκου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Σ.Χαραλαμπίδη 1, Ντάσιου, Νιαρχάκου 1, Τερεφού. 

Ο δρόμος της Ελλάδας για τον τελικό:

Ουκρανία - Ελλάδα 4-25 
Ελλάδα - Πορτογαλία 28-3 
Ελλάδα-Σλοβακία 16-4 
Ελλάδα - Μ. Βρετανία 21-2 
Ελλάδα - Ισπανία 10-6 (ημιτελικός) 
Ιταλία - Ελλάδα 6-7 (τελικός).

Πηγή: sport-fm.gr