Πέντε επώνυμοι Γερμανοί προβλέπουν για τον εμφύλιο του Γουέμπλεϊ

Επιφανείς Γερμανοί του πολιτικού και αθλητικού, πέραν του ποδοσφαιρικού, χώρου ρωτήθηκαν για την έκβαση του αγώνα Μπάγερν Μονάχου - Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Άλλωστε, ο αγώνας απασχολεί ολόκληρη τη χώρα, καθώς είναι η πρώτη χρονιά που διεξάγεται "γερμανικός εμφύλιος" στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Οι επώνυμοι Γερμανοί ρωτήθηκαν από την εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε πιο ουδέτερη από όλους: "Είμαι η Καγκελάριος όλης της Γερμανίας και δεν μπορώ να πάρω θέση, αυτό που θέλω να πω από τη θέση μου στους Γερμανούς πολίτες είναι ότι υπάρχει μία σίγουρη κερδισμένη στο φετινό τελικό και αυτή είναι η Γερμανία", σημειώνει.

Πιο εκδηλωτικός ήταν ο αντίπαλός της για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ. "Αν και τρέφω συμπάθεια για τη Βαυαρία, υποστηρίζω τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ελπίζω οι οπαδοί της Μπάγερν να καταλάβουν. Ελπίζω να δούμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα θα είναι καταπληκτική στο Γουέμπλεϊ και για μένα θα γίνει ακόμη καλύτερη, αν η Ντόρτμουντ παίξει με πάθος και μπει να κερδίσει τον αγώνα με αιχμή τον Λεβαντόφσκι", υποστηρίζει.

Ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τάσσεται με τη Μπάγερν. Πιστεύει ότι είναι το φαβορί είναι η Μπάγερν. Δεν ξεχνά όμως την ανατροπή που πέτυχε η Ντόρτμουντ στα προημιτελικά, στα τελευταία λεπτά του δεύτερου αγώνα με τη Μάλαγα και κρατά μικρό καλάθι...

Ο Μίκαελ Σουμάχερ, πιστός στη γραμμή της ουδετερότητας, τόνισε απλώς ότι "ο αγώνας αυτός είναι το απόλυτο κλάσικο και ο κάθε Γερμανός είναι υπερήφανος και ο νικητής ο πιο υπερήφανος όλων". "Όλοι γνωρίζουν ότι, σε οπαδικό επίπεδο, η καρδιά μου χτυπά μόνο για την Κολωνία, όλα τα υπόλοιπα τα αφήνω σε δεύτερη μοίρα και ελπίζω για έναν καλό αγώνα", πρόσθεσε.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, τέλος, δε μασά τα λόγια του και δε φοβάται να ρισκάρει προγνωστικό. "Νομίζω ότι η Μπάγερν θα "τραντάξει" τη Ντόρτμουντ επειδή έχει καλύτερη ομάδα, όμως οι νεαροί παίκτες της Μπορούσια μπορούν να σκοράρουν τουλάχιστον ένα γκολ. Πιστεύω ότι η Μπάγερν θα κερδίσει με σκορ 3-1".