Με λάθος σημαία βράβευσαν τους Κινέζους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Προξενείο της Κίνας στο Ρίο επιβεβαίωσε ότι οι υπάλληλοι είχαν παρατηρήσει το λάθος και διαμαρτυρήθηκαν στην Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή

"Χαστούκι" για την εθνική υπερηφάνεια της Κίνας η ανακάλυψη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίου χρησιμοποίησαν λάθος σημαία για την κομμουνιστική χώρα.

Το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός με ένα λάθος του κατέστρεψε το εθνικό σύμβολο της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου, με τα αστέρια της σημαίας της Κίνας να μην είναι σωστά ευθυγραμμισμένα.

Το λάθος παρατηρήθηκε πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης για "10μ. αεροβόλο καραμπίνα γυναικών", στην οποία η Λι Ντου, η οποία ήταν η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα, πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Σιλίνγκ Γι, η οποία είχε στεφθεί πριν από τέσσερα χρόνια «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο.

Το Προξενείο της Κίνας στο Ρίο επιβεβαίωσε ότι οι υπάλληλοι είχαν παρατηρήσει το λάθος και διαμαρτυρήθηκαν στην Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή.

Η επιτροπή με τη σειρά της ζήτησε "συγγνώμη" και προσπάθησε να δώσει άμεσα λύση στην ενοχλητική της γκάφα.

Ωστόσο, εκπρόσωπος Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής, με δηλώσεις της στο πρακτορείο «Reuters», τόνισε ότι «όλες οι σημαίες που χρησιμοποιούνται έχουν εγκριθεί από τις Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών» και πρόσθεσε πως «βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την κινεζική αποστολή για να λυθεί το πρόβλημα».

Μέχρι στιγμής η Κίνα έχει κατακτήσει έξι μετάλλια, εκ των οποίων ένα χρυσό, αυτό της Ζανγκ Μενγκχούε που πρώτευσε στα 10μ αεροβόλο πιστόλι, όπου η Άννα Κορακάκη πήρε το χάλκινο μετάλλιο.