Κυπελλούχος Ελλάδας στο χάντμπολ ο ΠΑΟΚ

Σε έναν τελικό-διαφήμιση για το άθλημα, ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε τον Πανελλήνιο με 25-23

Στον… θρόνο του Κυπελλούχου Ελλάδας επέστρεψε ο ΠΑΟΚ! 

Έπειτα από έναν τελικό-διαφήμιση για το ελληνικό χάντμπολ, ο «δικέφαλος» επικράτησε 25-23 του Πανελληνίου στην Κοζάνη και κατέκτησε την τρίτη κούπα της ιστορίας του, «πιάνοντας» ΑΕΚ, Αθηναϊκό, αλλά και τον σημερινό αντίπαλό του. 

Στο σχεδόν κατάμεστο -από οπαδούς του ΠΑΟΚ- κλειστό της Λευκόβρυσης, οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη, με κεκτημένη ταχύτητα από τη χθεσινή, μεγάλη τους επικράτηση στον ημιτελικό με τον Φίλιππο Βέροιας, ξεκίνησαν δυνατά στο ματς, έχοντας διαφορά τεσσάρων τερμάτων στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (8-4). Ο Πανελλήνιος, ωστόσο, κατάφερε να μειώσει σε 9-7 και να ισοφαρίσει σε 11-11, κάνοντας τον τελικό… θρίλερ! 

Στο 31', μάλιστα, προηγήθηκε για πρώτη φορά (13-12), με τον «δικέφαλο», όμως, να ισοφαρίζει, αρχικά, 16-16 και να περνάει ξανά μπροστά στο σκορ, 17-16, με τον ήρωα του ημιτελικού, Βεσελίνοβιτς. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έφερε ξανά την αναμέτρηση στα ίσα (17-17), αλλά μέχρι εκεί ήταν… Ο ΠΑΟΚ «έχτισε» σιγά σιγά μια διαφορά, την οποία και διατήρησε ως το τέλος, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας, με τους «ασπρόμαυρους» να πανηγυρίζουν έξαλλα το γεγονός ότι… πάνε την κούπα στον Λευκό Πύργο! 

Πηγή: sport-fm.gr