Η Άνα Ιβάνοβιτς αποσύρεται από τα κορτ μόλις στα 29 της χρόνια

Διαβάστε το μήνυμα της Σέρβας τενίστριας, άλλοτε νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης

Την αποχώρησή της από την ενεργό δράση, μόλις στα 29 της χρόνια, ανακοίνωσε η τενίστρια Άνα Ιβάνοβιτς μέσω των social media.

Η Σέρβα τενίστρια, άλλοτε νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να πέσει στην 63η θέση της κατάταξης, και στο μήνυμά της ξεκαθάρισε πως δεν θα “εξαφανιστεί” από τα κορτ, αλλά θα συνεχίσει να υπηρετεί το άθλημα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Άνα Ιβάνοβιτς:

“Αγαπητοί φίλοι,

Μετά από 13 χρόνια επαγγελματικού τένις, πήρα την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από το ανταγωνιστικό τένις.

Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά έχω τόσα πολλά να γιορτάσω.

Άρχισα να ονειρεύομαι το τένις όταν ήμουν 5 ετών και είδα τη Μόνικα Σέλες. Οι αγαπημένοι μου γονείς με υποστήριξαν σε όλη αυτή τη διαδρομή, και όταν έφτασα στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης το 2008 είχα βρεθεί σε ύψη που δεν είχα ονειρευτεί. Κέρδισα 15 τίτλους WTA Tour, έπαιξα σε τρεις τελικούς Grand Slam και σε τελικό Fed Cup. Καθόλου άσχημα για ένα μικρό κορίτσι από τη Σερβία!

Όμως αυτά τα υψηλά επίπεδα σε κάθε επαγγελματικό άθλημα απαιτεί κορυφαία σωματική κατάσταση και είναι γνωστό ότι έχω ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Για μένα, για τους οπαδούς μου και για όλα τα νεαρά κορίτσια και αγόρια που μπορεί να με παρακολουθούν, όπως εγώ παρακολουθούσα τη Μόνικα, μπορώ να παίξω μόνο αν μπορώ να αποδώσω σύμφωνα με τα δικά μου υψηλά στάνταρ, και αυτό πλέον δε μπορώ να το κάνω. Είναι ώρα να προχωρήσω μπροστά.

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους θαυμάσιους οπαδούς μου σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξή τους στη διάρκεια αυτού του μεγάλου και απίστευτου ταξιδιού. Μοιραστήκαμε νίκες, ήττες, χαμόγελα και δάκρυα μαζί. Σας ευχαριστώ που σταθήκατε στο πλευρό μου ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και που με πιστέψατε όλα αυτά τα χρόνια.

Αν και το ανταγωνιστικό μου κεφάλαιο φτάνει στο τέλος του, το τένις και η αγάπη μου για το άθλημα θα παραμείνει πολύ κοντά στην καρδιά μου – δεν θα εξαφανιστώ εντελώς από τα κορτ! Είμαι επίσης ενθουσιασμένη για τις νέες προκλήσεις και τον νέο δρόμο μπροστά μου.

Στην οικογένειά μου, τον μάνατζερ, τους χορηγούς, τους οπαδούς και τους φίλους μου, ευχαριστώ για όλα.

Με αγάπη, Άνα”.