Ρεκόρ συμμετοχών στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Περισσότεροι από 50.000 δρομείς από όλο τον κόσμο

Περισσότεροι από 50.000 δρομείς, από όλο τον κόσμο, θα τρέξουν την Κυριακή στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο αριθμός των δρομέων φέτος αποτελεί και ένα νέο ρεκόρ για το σημαντικό αυτό θεσμό. Η διαδρομή είναι 10 χιλιόμετρα και την εκκίνηση θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης στις 8.35 το πρωί, από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καμίνης τονίζει ότι «ο Μαραθώνιος ανήκει σε όλο τον κόσμο. Είναι μία έννοια πανανθρώπινη. Ένα νήμα που ενώνει ανθρώπους από όλες τις γωνίες τους κόσμου με την ιστορική μνήμη και τελικά με την ταυτότητα του Μαραθώνιου της Αθήνας. Του Αυθεντικού Μαραθώνιου». Προσθέτει ότι «είναι τιμή, για την Αθήνα να υποδέχεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερους δρομείς από όλο τον κόσμο. Δρομείς που δεν στέλνουν μόνο ένα μήνυμα άμιλλας και προσπάθειας αλλά που συναντιούνται σε ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι, που στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας, ενότητας και αρμονικής συνύπαρξης, στην ίδια πορεία που γράφτηκε η ιστορία του Μαραθωνίου. Μήνυμα που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει ανάγκη η ανθρωπότητα».

Λόγω του Μαραθωνίου θα ισχύσουν, από αύριο Σάββατο, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σ΄ όλους τους Δήμους απ΄όπου θα διέλθουν οι δρομείς την Κυριακή.