Παίρνουν πίσω το Ολυμπιακό μετάλλιο της Πηγής Δεβετζή

Η επανεξέταση του δείγματός της από τους Ολυμπιακούς του 2008 έδειξε χρήση απαγορευμένων ουσιών και έτσι θα κληθεί να επιστρέψει το χάλκινο που κέρδισε στη διοργάνωση

Ένα ακόμη άλμα της κρίθηκε... άκυρο. Ένα ακόμη μετάλλιο της χάνει τη λάμψη του και μάλιστα σε μία από τις υπέρτατες τιμές που γνώρισε η Χρυσοπηγή Δεβετζή ως άλτρια του τριπλούν: την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος.

Η επανεξέταση του δείγματός της από τους Ολυμπιακούς του 2008 έδειξε χρήση απαγορευμένων ουσιών και έτσι θα κληθεί να επιστρέψει το χάλκινο που κέρδισε στη διοργάνωση.

Τρίτη φορά μπλεγμένη σε υπόθεση ντόπινγκ

Η Αλεξανρουπολίτισσα είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2007 στην Οζάκα. Τώρα, λοιπό, ήρθε ένα ακόμα άσχημο μαντάτο για εκείνη, σύμφωνα με ενημέρωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), καθώς διαπιστώθηκε το ίδιο και στο Πεκίνο. 

Ακόμα τον Δεκέμβριο του 2010 η IAAF την τιμώρησε με αποκλεισμό δύο ετών, καθώς δεν βρέθηκε σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου είχε δηλώσει ότι προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή. Το καλοκαίρι του 2009 ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ για το περιστατικό όμως η υπόθεση μπήκε στο «ψυγείο», καθώς η πρώην αθλήτρια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση. Ωστόσο η IAAF συνέχισε την υπόθεση και την τιμώρησε...