Παύλος Μάμαλος: Ενδέκατο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς

Ο Παύλος Μάμαλος στην άρση βαρών σε πάγκο και ο Σε Τζον Φερνάντες στη σφαιροβολία κατέκτησαν την κορυφή.

Ένα ακόμα μετάλλιο, και μάλιστα χρυσό, πρόσθεσε στη... συλλογή της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Παύλος Μάμαλος, δικαιώνοντας απόλυτα τον τίτλο του φαβορί στην κατηγορία -107 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής σήκωσε στην πρώτη προσπάθεια 233 κιλά, στη δεύτερη 234 κιλά και στην τρίτη 238 κιλά, σημειώνοντας μάλιστα με την επίδοση αυτή νέο παραολυμπιακό ρεκόρ. Στην τέταρτη προσπάθεια επιχείρησε να ξεπεράσει και αυτήν την επίδοση, όμως δεν τα κατάφερε στα 243,5 κιλά.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Αχμέντ με 233 κιλά, ενώ το χάλκινο ο Ιρανός Αλί Σαντεγκζαντεχσαλμάνι με 226 κιλά.

Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας, αυτή τη φορά στην κατηγορία F53 της σφαιροβολίας, από τον Σε Τζον Φερνάντες.

Ο Φερνάντες με την πρώτη του βολή στα 8,44 μέτρα (που αποτελεί ευρωπαϊκό ρεκόρ) μπήκε στην πρώτη θέση της κατάταξης, και αυτή η βολή ήταν που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, αφού ο Αμερικανός Σκοτ Σέβερν έμεινε στα 8,41 μέτρα και απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μετάλλιο του Σε Τζον Φερνάντες ήταν το ενδέκατο για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, το τέταρτο χρυσό και το πέμπτο στο άθλημα της σφαιροβολίας.