Στην Ελλάδα επέστρεψε ο Γιαννιώτης: Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά

Ο 36χρονος κολυμβητής κατέκτησε στον τελευταίο αγώνα της ζωής του το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος έφθασε λίγο πριν από τις 11:40 ο Έλληνας ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης. Ο 36χρονος κολυμβητής που κατέκτησε στον τελευταίο αγώνα της ζωής του το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έφτασε μέσω Ρώμης με πτήση της Alitalia. Μαζί του επέστρεψαν ο προπονητής του Νίκος Γέμελος και η συναθλήτριά του Κέλλυ Αραούζου, η οποία κατετάγη 11η στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών.

Ο Γιαννιώτης εμφανίστηκε στην αίθουσα αφίξεων με μια γαλανόλευκη στους ώμους και ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο του. Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί άρχισε να του φωνάζει μπράβο και να τον χειροκροτεί μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

«Έχω ανατριχιάσει» είπε αντικρίζοντας τον κόσμο και τους δημοσιογράφους που τον υποδέχθηκαν. 
«Δεν υπάρχουν λόγια, είναι απίστευτο αυτό που ζω, νοιώθω μια απίστευτη ικανοποίηση» συνεχισε ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Τα έδωσα όλα, ήξερα πως ήταν η τελευταία μου κούρσα. Πήγαινα με κλειστά μάτια», δήλωσε ο ασημένιος ολυμπιονίκης. Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά. Νιώθω ολοκληρωμένος. Θέλω να ξεκουραστώ», τόνισε.

«Είναι μια απίστευτη ικανοποίηση. Τόσα χρόνια προσπάθειας και απωθημένου έγιναν πραγματικότητα. Είναι μια δικαίωση για μένα. Όταν προσπαθείς για κάτι κι έρχεται μετά από τόσα χρόνια είναι κάτι μοναδικό. Υπομονή κι επιμονή. Δεν περιγράφεται η χαρά μου. Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Είναι η καλύτερη στιγμή μακράν», τόνισε.

«Ήξερα ότι ήταν η τελευταία μου κούρσα κι έδωσα παραπάνω από ό,τι είχα. Έκλεισα τα μάτια μου γιατί ήταν τόσο έντονος ο πόνος, αλλά ήταν μεγάλη και η επιθυμία μου γι’ αυτό το μετάλλιο», πρόσθεσε.

Όσο για την απόφασή του να μη γίνει ένσταση για το τελικό αποτέλεσμα; «Ο Ολλανδός ακούμπησε πρώτος το χέρι του στο φίνις κι εγώ ήμουν δεύτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στόχος μου ήταν το μετάλλιο και το κατάφερα. Ήταν κάτι τόσο όμορφο, κάτι συγκλονιστικό», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το μέλλον του απάντησε πως ακόμη δεν το έχει σκεφτεί.