Ολυμπιακοί Ρίο 2016: Ασουμανάκη και Νικολαϊδου πάνε σήμερα για μετάλλιο

Το πρόγραμμα της ημέρας για τα Ελληνικά χρώματα

Η Σοφία Ασουμανάκη και η Κατερίνα Νικολαϊδου συμμετέχουν στον τελικό του διπλού σκιφ με μεγάλες ελπίδες για ένα μετάλλιο. Στις 17:04, στην παρθενική συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, λοιπόν, θα διεκδικήσουν ένα δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία μετά το χάλκινο των Τσιάβου/Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο.

Στον ημιτελικό της περασμένη εβδομάδες, οι Ελληνίδες τερμάτισαν πρώτες στην σειρά τους με χρόνο 6:51.99. 

Στον τελικό συμμετέχουν άλλα πέντε πληρώματα, της Γαλλίας (Λεφέμπρβ/Ραβέρα Σκαραμοτσίνο), της Μ. Βρετανίας (Θόρνλι/Γκρέιντζερ), της Πολωνίας (Κοζλόφσκα/Μάντατζ), της Λιθουανίας (Βισταρτάιτε/Βαλτσιουλκάιτε) και των ΗΠΑ (Ο΄Λίρι/Τόμεκ).

Στις 17:44 οι Γιάνναρος, Ντούσκος, Μαγδανής, Πέτρου στην τετράκωπο ελαφρών βαρών αγωνίζονται στους τελικούς της κωπηλασίας, κόντρα σε Νέα Ζηλανδία, Δανία, Ελβετία, Ιταλία και Γαλλία. Το ελληνικό… πλήρωμα κρίνεται ήδη πετυχημένο, καθώς εξασφάλισε στις 26 Ιουλίου μετά την αποβολή της Ρωσίας λόγω της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ.

Η 4η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών έμεινε εκτός τελικού, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Χρήστου και Διονύσης Αγγελόπουλος πραγματοποίησαν απογοητευτική εκκίνηση και τερμάτισαν 5οι στην 1η ημιτελική σειρά τους.

Το ελληνικό μενού δεν έχει μόνο κουπιά, αλλά επίσης κολύμβηση και ιστιοπλοΐα. Οι Κρίστιαν Γκολομέεβ και Οδυσσέας Μελαδίνης ρίχνονται στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο, ενώ όλα τα ελληνικά πληρώματα συνεχίζουν την προσπάθειά τους στην ιστιοπλοΐα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
15:30 Αγγελόπουλος-Τζιάλλας-Τσίλης-Χρήστου, τετράκωπος άνευ, ημιτελικός
17:04 Ασουμανάκη-Νικολαϊδου, διπλό σκιφ, ΤΕΛΙΚΟΣ
17:44 Γιάνναρος-Ντούσκος-Μαγδανής-Πέτρου, τετράκωπος ελαφρών βαρών, ΤΕΛΙΚΟΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
19:16 Μελαδίνης Οδυσσέας, 50μ.Ελεύθερο - προκριματικός
19:20 Γκολομέεβ Κριστιάν, 50μ. Ελεύθερο - προκριματικός

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
19:05 Nacra 17 (3η, 4η, 5η, 6η ιστιοδρομία)
19:05 470 Ανδρών (3η, 4η ιστιοδρομία)
19:05 Finn Ανδρών (5η, 6η ιστιοδρομία)
19:05 RS:X Ανδρών (7η, 8η, 9η ιστιοδρομία)
19:15 RS:X Γυναικών (7η, 8η, 9η ιστιοδρομία)

Πηγή: sport-fm.gr