Ρίο 2016: Σοκ στην ελληνική αποστολή με αθλήτρια που βρέθηκε ντοπέ

Η αθλήτρια της κολύμβησης βρέθηκε θετική σε έλεγχο που έγινε πριν την αναχώρηση για τη Βραζιλία

Άσχημα νέα για τη χώρα μας πριν καν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Βραζιλία, καθώς αθλήτρια της κολύμβησης βρέθηκε θετική σε δείγμα ντόπινγκ. 

Ο σχετικός έλεγχος φέρεται να έγινε πριν την αναχώρηση για το Ρίο, ενώ το αποτέλεσμά του έχει γνωστοποιηθεί φυσικά στον αρχηγό της αποστολής, Ισίδωρο Κούβελο. 

Όσο για την ίδια την αθλήτρια, ενημερώθηκε να παρευρεθεί στην ανάλυση του δεύτερου δείγματος, ενώ αποχώρησε από το Ολυμπιακό Χωριό και θα παραμείνει σε ξενοδοχείο έως ότου επιστρέψει στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα, δε, με άλλες πληροφορίες, κρούσμα ντόπινγκ υπήρξε και στην Παραολυμπιακή ομάδα, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της οποίας θα αρχίσουν τον Σεπτέμβρη.

Επιβεβαίωση από την ΕΟΕ

Το κρούσμα ντόπινγκ σε Ελληνίδα αθλήτρια επιβεβαίωσε η ΕΟΕ. Με ανακοίνωσή της, η επιτροπή έκανε και επισήμως γνωστό ότι το δείγμα της κολυμβήτριας (που αποχώρησε από το Ολυμπιακό Χωριό) ήταν θετικό.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει 

«To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα. 

Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό».

Πηγή: sport-fm.gr