Κυριακοπούλου: Δεν με εκπλήσσει το χάλκινο, το περίμενα

Η Νικολέτα Κυριακοπούλου κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αυτή φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή. 

Λίγη ώρα μετά την μεγάλη επιτυχία στο Πεκίνο μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 κι έδειξε έτοιμη για νέες μεγάλες διακρίσεις. 

«Γίνεται ένας πανικός, αλλά για μένα ήταν κάτι αναμενόμενο. Δεν με εκπλήσσει. Ήταν κάτι που το περίμενα. Και δεν έχουμε τελειώσει», είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. 

«Κάποια στιγμή της φαίνονταν μακρινά αυτά τα ύψη. Τώρα τα βλέπει με άλλο μάτι», είπε ο προπονητής της, Μανώλης Καραγιάννης. 

Αναλυτικά, όσα είπε στους Μάνο Ζερβάκη και Βαγγέλη Νεραντζιά: 

Για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον κόσμο: «Όλα πήγαν καλά δεν έχω παράπονο. Το ‘χα πει πριν φύγω ότι θα είναι εξαιρετικός αγώνας και δύσκολος. Ότι θα το απολαύσετε και εσείς και εγώ. Μόλις έκανα το 4,80μ. με την πρώτη ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι θα είμαι στα μετάλλια. Ήξερα ότι είτε με την πρώτη, είτε με την δεύτερη θα το περνούσα. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. 

Γίνεται ένας πανικός, αλλά για μένα ήταν κάτι αναμενόμενο. Δεν με εκπλήσσει. Ήταν κάτι που το περίμενα. Και δεν έχουμε τελειώσει. Είναι ο τελικός των Diamond League όπου θα είναι οι ίδιες αθλήτριες. Τις έχω νικήσει σε αρκετούς αγώνες, το ίδιο κι αυτές. Έχουμε εξαιρετική σχέση με τα κορίτσια (Σίλβα, Μούρερ). Πρέπει να πάω πολύ καλά και για την βαθμολογία και γιατί όχι και για ένα ρεκόρ». 

Για το αν η κόπωση της στέρησε μια ακόμα μεγαλύτερη διάκριση: «Όταν πρέπει να παλέψεις για να κερδίσεις το χρυσό, ή να κάνεις μια καλή επίδοση δεν υπάρχει κούραση. Πεισμώνεις, έχει πολύ μεγάλη διάθεση. Η καλύτερή μου στιγμή ήταν όταν άφησα το 4,85μ. για να δοκιμάσω στα 4,90μ.». 

Ο επί σειρά ετών προπονητής της, Μανώλης Καραγιάννης είπε με την σειρά του: «Ήταν δύσκολος αγώνας. Ήξερα ότι χωρίς το 4,80μ. δεν θα μπαίναμε στα μετάλλια. Κάποια στιγμή της φαίνονταν μακρινά αυτά τα ύψη. Τώρα τα βλέπει με άλλο μάτι. Φέτος ήμασταν καλά, χωρίς προβλήματα, βελτιώσαμε ορισμένα πράγματα και υπάρχει σταθερότητα. Το επί κοντώ είναι περισσότερο τεχνικό αγώνισμα, θέλει χρόνια για να φτάσεις και να μείνεις σε υψηλό επίπεδο. Μετά τον τελικό των Diamond League θα ξεκουραστεί. Αν πάρουμε και αυτό το διαμάντι θα είμαστε μια χαρά». 

πηγή: sport-fm.gr