Ο Ολάντ ψάχνει τους… αδιάφθορους που θα στελεχώσουν τη FIFA

Ο Φρανσουά Ολάντ ψάχνει την αδιάβλητη εκείνη ομάδα, τους... αδιάφθορους που θα αναλάβουν την ηγεσία των ομοσπονδιών και των φορέων που είναι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση των μεγάλων αθλητικών οργανώσεων του πλανήτη. Όλα αυτά τη σκιά του σκανδάλου με τη FIFA βεβαίως.

Ενώ υπενθύμισε πως η χώρα του είναι υποψήφια να φιλοξενήσει "μεγάλες διοργανώσεις", όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024.

"Έχω μια ηθική αρχή όσον αφορά στον αθλητισμό. Δεν αφορά μόνο το ήθος στον αγωνιστικό χώρο. Πρόκειται για το ήθος στην ανάθεση των διοργανώσεων, γιατί αυτό τίθεται σε αμφισβήτηση", απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους που του ζήτησαν να σχολιάσει το σκάνδαλο της FIFA. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν έχει στη διάθεσή του "όλα τα στοιχεία" για την υπόθεση αυτή.

Όμως, συνέχισε, η Γαλλία είναι υποψήφια για μεγάλες διοργανώσεις. "Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις οργανώσεις που θα λάβουν τις αποφάσεις. Επαφίεται σε αυτές τις οργανώσεις να ρίξουν φως στο τι μπορεί να συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και επαφίεται στη δικαιοσύνη (...) να επαληθεύσει το τι συνέβη", είπε.

"Χρειαζόμαστε οργανισμούς που θα είναι αδιάβλητοι" όσον αφορά την ανάθεση οργανώσεων, κατέληξε ο Ολάντ.

Σχετικά Tags
FIFA