Αλλαγές σε αθλητικούς χώρους στο Ρίο “καμπανάκι” για τους Ολυμπιακούς

Φουντώνουν και πάλι οι φήμες και οι συζητήσεις ότι η Βραζιλία δεν θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 αφότου οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν χθες ότι το Ρίο ντε Τζανέιρο ψάχνει για καινούργιο χώρο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες υδατοσφαίρισης (water polo) στους Ολυμπιακούς τον επόμενο Αύγουστο.

Οι αγώνες υδατοσφαίρισης θα διεξάγονταν στο υδατικό πάρκο Χούλιο Ντελαμέρ, αλλά οι εργασίες διαμόρφωσης δεν έχουν κάν ξεκινήσει, και το επίσημο άνοιγμα των Ολυμπιακών είναι σε λιγότερο από 15 μήνες. Η καθυστέρηση οφείλεται σε διαφωνίες μεταξύ της τοπικής κυβέρνησης, στην οποία ανήκει το κτίριο, και της ιδιωτικής εταιρείας που το διαχειρίζεται.

Παρά το γεγονός ότι η αλλαγή χώρου θα δυσκολέψει όσους έχουν κάνει αίτηση για εισιτήρια, οι διοργανωτές είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί καινούργιος χώρος. "Αυτό δεν μας ανησυχεί", δήλωσε ο Λέαντρο Εσπιντόλα, της τοπικής κυβέρνησης του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε δημοσιογράφους αφού συναντήθηκε με μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής χθες.

Οι πιθανές αλλαγές σε χώρους διεξαγωγής αγώνων έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για τον αν το Ρίο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς το 2016, ενώ μια πρόσφατη αναφορά του πρακτορείου Reuters έδειξε ότι οι προετοιμασίες της πόλης βρίσκονται πρακτικά πολύ πίσω από εκείνες του Λονδίνου σε παρόμοιο στάδιο πριν τους Ολυμπιακούς του 2012.