Πόλο: Ιστορική πρόκριση στον τελικό για τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας κατέκτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε 10-8 της Κίνεφ Κίρισι στον ημιτελικό που έγινε στο Παπαστράτειο. 

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Len Trophy οι «ερυθρόλευκες» βρίσκονται μπροστά σε μια ακόμα τεράστια επιτυχία, αφού θα διεκδικήσουν τον μεγάλο ευρωπαϊκό τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Αντίπαλος στον τελικό που θα γίνει το Σάββατο στις 20:15 θα είναι ένας εκ των Σαμπαντέλ και Ούιπεστ, που αναμετρούνται στον δεύτερο ημιτελικό . 

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη με μεγάλο όπλο την άμυνα και την Μπιανκόνι, που πέτυχε και έξι γκολ, να βγάζει «φωτιές», αλλά και φοβερές αποκρούσεις της Διαμαντοπούλου, επιβλήθηκαν του ρωσικού μεγαθήριου, με τρομερή εμφάνιση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. 

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ενώ εκμεταλλεύτηκε άψογα της επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω. Στην πρώτη περίοδο η Κίνεφ πήρε το προβάδισμα στο σκορ, με την Πλευρίτου να ισοφαρίζει σε 3-3 με γκολ στην εκπνοή. 

Στο δεύτερο οκτάλεπτο όμως, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη μπήκαν… αφηνιασμένα. Δύο γκολ της Μπιανκόνι έδωσαν τα ηνία στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο ματς (5-4), ενώ μετά από εξαιρετική άμυνα της Τετζαλίδου, η Ασημάκη σκόραρε με παίκτρια παραπάνω -με την ίδια να έχει κερδίσει την αποβολή. Η ισχυρή πίεση του Ολυμπιακού στην άμυνα δεν άφησε πολλά περιθώρια στις Ρωσίδες, που κατάφεραν όμως να μειώσουν στο φινάλε του ημιχρόνου σε 6-5. 

Στην επιστροφή, ο Ολυμπιακός έπεσε επιθετικά -με την άμυνα ζώνης της Κίνεφ να αποδίδει- όμως συνέχισε να λειτουργεί η πίεση στην άμυνα . Δύο επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω έδωσαν την ευκαιρία στις Ρωσίδες να ισοφαρίσουν (7-7), όμως στην έναρξη της τέταρτης περιόδου η Σάουθερν έδωσε ξανά τα ηνία στον Ολυμπιακό. 

Η -φοβερή- Μπιανκόνι έβαλε ξανά στο +2 τους «ερυθρόλευκους», με φοβερές αποκρούσεις της Διαμαντοπούλου να κρατάνε το προβάδισμα, ενώ παρά την προσπάθεια της Κίνεφ (μείωσε με την Ζούμπγκοβα σε 9-8), ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» την πρόκριση με γκολ της Μπιανκόνι 10’’ πριν το φινάλε. 

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 1-2, 3-1

Πηγή: sport-fm.gr