Ο κορυφαίος αγώνας ορεινού τρεξίματος της χρονιάς στο Ζαγόρι

Με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες και με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο τόσο από την Ελλάδα , όσο και το εξωτερικό, όλα είναι έτοιμα για τον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουλίου, στην περιοχή του Ζαγορίου.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η προώθηση της τουριστικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς και η ανάδειξη της περιοχής σε έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς προορισμούς της Ευρώπης, αποτελούν και ένα από τα φετινά «στοιχήματα» του αγώνα. Συγκεκριμένα, προωθείται ο αθλητικός τουρισμός, ως μία εναλλακτική μορφή τουρισμού που σκοπό έχει να τονώσει την τοπική οικονομία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον εσωτερικό τουρισμό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης, θα γίνουν 4 αγώνες ορεινού τρεξίματος. Ειδικότερα, ο αγώνας Ultra κατά το οποίον οι δρομείς θα καλύψουν ορεινή διαδρομή μήκους 80 χιλιομέτρων, ο ορεινός μαραθώνιος 42 χλμ, ο ημιμαραθώνιος 21χλμ αλλά και το κορυφαίο δεκάρι, μήκους 10χλμ.

Οι αγώνες θα γίνουν στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, μιας από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας. Έχει έκταση περίπου 2.000 km2 και περιλαμβάνει οικοσυστήματα μεγάλης οικολογικής αξίας, όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλά σπάνια και προστατευόμενα είδη άγριας πανίδας και χλωρίδας.