Πόλο ανδρών: Με Σερβία η Ελλάδα και στο βάθος Μαυροβούνιο

Στο κολυμβητήριο Άλφρεντ Χάγιος της Βουδαπέστης θα έρθουν τα σπουδαία για την Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, σε μια πορεία-υπέρβαση που πραγματοποιεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η νίκη της Ουγγαρίας με 7-6 επί της Κροατίας ήρθε δύσκολα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Σερβίας με 8-6 επί της Ισπανίας, οι Σέρβοι τίθενται αντιμέτωποι της Εθνικής μας ομάδας στο Top-6 της διοργάνωσης.

Παράλληλα, η ισοπαλία της Ελλάδας με σκορ 9-9 με την Ιταλία την έφερε στο δρόμο του Μαυροβουνίου, από το οποίο είχε ηττηθεί με 11-6 στη φάση των ομίλων (στον πρώτο αγώνα της γαλανόλευκης στη συγκεκριμένη διοργάνωση), αν και εφόσον στις 21:30 της Τετάρτης περάσει τη Σερβία.

Το Μαυροβούνιο είναι, άλλωστε, το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, μιας και διαθέτει την ποιοτικότερη ομάδα, κάτι που έδειξε παίρνοντας την πρώτη θέση στον Α' Όμιλο, με σαρωτικές επικρατήσεις και πιο πρόσφατη το 17-2 (!) επί της Γεωργίας.

Νωρίτερα από τον αγώνα της Εθνικής μας, στις 19:00 δηλαδή της Τετάρτης, στο ίδιο κολυμβητήριο θα διεξαχθεί ο αγώνας Ιταλίας-Κροατίας για να βγει το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών της Παρασκευής, με αντίπαλο τη νικήτρια του Β' Ομίλου, Ουγγαρία.

Για το νοκ-άουτ παιχνίδι , για την πρόκριση στους 4 της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, Σάκης Κεχαγιάς, επεσήμανε: "Είναι ένα παιχνίδι στόχου, όπως ήταν το παιχνίδι με τη Ρουμανία. Το παιχνίδι με τη Ρουμανία ήταν για το εάν θα μπούμε στην εξάδα ή όχι και το παιχνίδι της Τετάρτης αν θα μπούμε στην τετράδα η όχι. Δεν υπάρχουν κακές και καλές ομάδες. Εμείς κοιτάμε τις αδυναμίες της αντιπάλου μας, που είναι βέβαιο ότι υπάρχουν. Πρέπει να στοχεύσουμε στο πώς θα πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα βασιζόμενοι πάνω στα προβλήματα των αντιπάλων".