“Περσινή” επιχορήγηση σε ομοσπονδίες και εργασίες σε αθλητικά κέντρα

Στα περσινά επίπεδα θα κυμανθεί τελικά η συνολική φετινή επιχορήγηση του ελληνικού αθλητισμού, μετά την εισήγηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν για το ζήτημα της αναγκαίας στήριξης του ελληνικού αθλητισμού με πρόσθετους πόρους, ύστερα και από τις έντονες διαμαρτυρίες των αθλητικών ομοσπονδιών, αλλά και συλλόγων του ερασιτεχνικού αθλητισμού της χώρας. 

Συγκεκριμένα, υπεγράφη σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η απόφαση για έκτακτη επιχορήγηση ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που ζητούσαν εδώ και καιρό και οι ομοσπονδίες, μετά την αρχική ανακοίνωση της τακτικής επιχορήγησής τους, η οποία θεώρησαν ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες τους. 

Από το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψε ο κ. Σταϊκούρας, τα 9 εκατομμύρια θα χορηγηθούν σε αθλητικές Ομοσπονδίες και αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, 1 εκατομμύριο θα διατεθεί για επείγουσες επισκευαστικές εργασίες σε εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ και 1 εκατομμύριο ευρώ για επείγουσες επισκευαστικές εργασίες σε Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ) της χώρας.