Mε καρκίνο στο συκώτι η Ελένα Μπαλτάτσα

Mε καρκίνο στο συκώτι διαγνώστηκε η νούμερο 1 τενίστρια της Μεγάλης Βρετανίας, Ελένα Μπαλτάτσα, η οποία πρόσφατα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Όπως δήλωσε η ίδια "είμαι αποφασισμένη να παλέψω την αρρώστια με όποια μέσα διαθέτω". Η Μπαλτάτσα, η οποία κρέμασε τα παπούτσια της τον περασμένο Νοέμβριο, είχε διαγνωστεί κατά την εφηβεία με πρωτοπαθή σκληρυντική χολαγγειίτιδα , μια χρόνια πάθηση του ήπατος που θέτει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα .

Η 30χρονη αθλήτρια, εξέδωσε μία σύντομη ανακοίνωση, λαμβάνοντας παράλληλα αρκετά μηνύματα στήριξης. Όπως ανέφερε "διαγνώστηκα πρόσφατα με καρκίνο του ήπατος και σήμερα υποβάλλομαι σε θεραπεία για την καταπολέμηση της ασθένειας".

Συνεχίζοντας τη δήλωσή της η Μπαλτάτσα είπε: "εγώ και ο σύζυγός μου Νίνο θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τη στήριξή σας".

Η Μπαλτάτσα, η οποία είναι Σκωτσέζα, γεννήθηκε στην Ουκρανία και εκπροσώπησε την Αγγλία στο Fed Cup για 11 χρόνια, ενώ ήταν η Νο1 παίκτρια της Μεγάλης Βρετανίας μεταξύ 2009 και 2012 , φτάνοντας στο 49 της παγκόσμιας κατάταξης το 2010 .

Κέρδισε 11 τίτλους κατά τη διάρκεια της 16ετούς καριέρας της, ενώ έφτασε στον τρίτο γύρο του Wimbledon το 2002. Στο ίδιο επίπεδο κατάφερε επίσης να φτάσει τόσο στο Αυστραλιανό Όπεν όσο και στο Γαλλικό.

Η προπονήτρια του Fed Cup, Τζούντι Μούρει δήλωσε : " Είναι προφανές ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για την Μπάλι τον Νίνο και την οικογένειά τους. Είναι όμως τόσο αποφασιστική και αισιόδοξη και η στήριξή στο πρόσωπό της τόσο μεγάλη, που την κάνει να νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη για τις συγκινητικές εκδηλώσεις του κόσμου και της δίνει την απαραίτητη δύναμη που χρειάζεται για να τα καταφέρει".